Nadační fond Internet mládeži




Výroční zpráva 2004


Od založení do dneška

Nadační fond byl založen v dubnu 2003 Informačním centrem oddílů a klubů a ing. Svatoborem Fučkem a následně 5. června 2003 registrován Městským soudem v Praze. V průběhu roku 2003 splnil nadační fond administrativní povinnosti - založení běžného účtu a registraci na Finančním úřadu pro Prahu 4.

V roce 2003 se nepodařilo vyhlásit žádný grantový program, protože na něj nebyly finanční prostředky. Bylo ale zažádáno o převod nadačního zůstatku Nadace Loreta, která je v likvidaci. Tuto žádost podal její zřizovatel Sdružení klubů správných kamarádů ČR. Podle současného vývoje situace se předpokládá, že tento nadační zůstatek by měl činit přibližně 200.000,-- Kč.

V roce 2004 jsme v prvním úplném roce vyhlásili první grantové programy. Je to první úspěch, který je bohužel zastíněný tím, že s ohledem na mimořádné náklady, spojené s tím, že od 1. 1. 2005 musíme vést podvojné účetnictví, jsme se opět nevešli s režií nadačního fondu do 25% z částky poskytnutých grantů a to i přesto, že režijní náklady byly zcela minimální a nedosáhly ani 4.000,-- Kč.

V roce 2005 se tedy zaměříme zejména na shánění darů a to přímo funkcionáři nadačního fondu i pomocí fundrasingu za provizi. Rovněž bychom se měli prezentovat v některých projektech. Z nich je první vlaštovkou připravovaný portál Osídlení, který realizuje Informační centrum oddílů a klubů pro děti z dětských domovů. Jeho přípravu jsme v loňském roce podpořili grantem ve výši 1.000,-- Kč. Tato podpora bude samozřejmě pokračovat i v roce 2005 a to ve vyšší výši.Mimo to budeme tento projekt podporovat i morálně.


Zpět




© 2007 Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT - Programování ; © 2007 Jiří Špaček - Návrh, grafika, XHTML & CSS kóding .